Razantne a zásadne odmietla výroky Lászlóa Kövéra

NETKY.SK • 17 Jún 2011, 07:34 • 2 min
Razantne a zásadne odmietla výroky Lászlóa Kövéra

Razantne a zásadne odmietla výroky Lászlóa Kövéra

slovakia

left justify in out

img

Premiérka Iveta Radičová dnes v rozhovore so svojím maďarským partnerom Viktorom Orbánom jednoznačne razantne a zásadne odmietla vyhlásenia šéfa parlamentu MR Lászlóa Kövéra. Jeho slová vníma ako inzultáciu.
      "Žiadam, aby sa nikdy viac takéto spôsoby neopakovali, pretože je to vážna prekážka dobrých susedských vzťahov," poznamenala na dnešnej tlačovej konferencii počas summitu premiérov Vyšehradskej štvorky. Zároveň žiadala Orbána, aby toto jej stanovisko tlmočil v Maďarsku. Kövér v rozhovore pre český denník Hospodářské noviny okrem iného povedal, že Maďari na Slovensku nemuseli rešpektovať Parížsku mierovú zmluvu. Pri výstavbe Vodného diela Gabčíkovo-Nagymaros mala slovenská strana brutálne zmeniť hranice a Maďarsko mohlo v takej situácii použiť vojenskú silu.
      Maďarský šéf exekutívy ubezpečil Radičovú, že jeho vláda urobí všetko pre zachovanie priateľstva medzi oboma národmi. Osobne sa chce angažovať za spoluprácu medi SR a MR, pričom vyjadril úctu Maďarska voči všetkým dobromyseľným Slovákom. Na margo novej maďarskej ústavy podotkol, že pre Slovensko neznamená žiadnu hrozbu a vyjadril presvedčenie, že s ňou budú dobre nažívať aj v budúcich desaťročiach.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies