Ray Price, člen Siene slávy country hudby, zomrel vo veku 87 rokov

NETKY.SK • 18 December 2013, 09:01 • 2 min
Ray Price, člen Siene slávy country hudby, zomrel vo veku 87 rokov

WASHINGTON - Vo veku 87 rokov zomrel v americkom štáte Texas spevák Ray Price, člen Siene slávy country hudby. Informovala o tom dnes televízia Sky News.

slovakia

left justify in out

Spevák sa v ostatných dvoch rokoch objavoval na verejnosti sporadicky po tom, ako mu v roku 2011 diagnostikovali rakovinu podžalúdkovej žľazy.

Price, ktorý sa narodil 12. januára 1926 v Texase, slúžil od svojich 17 rokov v americkom námorníctve. Neskôr sa venoval hudbe, svoju prvú platňu nahral v roku 1949. O dva roky neskôr sa mu podarilo podpísať zmluvu s vplyvným hudobným vydavateľstvo Columbia, v rámci ktorého spolupracoval s inou legendou country hudby Hankom Williamsom.

Počas svojej kariéry nahral desiatky albumov, posledným sa stal kritikmi oceňovaný dvojalbum Last of the Breed, ktorý nahral Price s dvojicou country hudobníkov Williem Nelsonom a Merle Haggardom v roku 2007.

Ray Price bol zvolený do Siene slávy country hudby v roku 1996.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona