Ravasov rozprávkový koniec sezóny, úspešne obišiel aj pod skalpelom

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 13:52 • 2 min
Ravasov rozprávkový koniec sezóny, úspešne obišiel aj pod skalpelom

BRATISLAVA - Slovenský futbalový brankár Henrich Ravas zažil záver premiérovej sezóny v organizácii anglického Derby County ako z rozprávky, celkový dojem mierne pošramotilo len zranenie.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročný gólman pomohol mužstvu "baranov" do 21 rokov k triumfu v II. divízii anglickej mládežníckej Premier League, tento úspech znamenal postup Derby do I. divízie medzi elitnú dvanástku. Mládežnícky reprezentant SR Ravas v závere sezóny odchytal tri zápasy a dvakrát si udržal čisté konto. Druhé miesto v tabuľke s dvojbodovým odstupom obsadil londýnsky Arsenal.

"Minulý rok som vyhral pohár s tímom Peterborough United, ale tento titul je zatiaľ najväčším úspechom, aký som dosiahol. Sú to neopísateľné pocity a skúsenosti. Som hrdý na celý tím," povedal Ravas pre web sportky.sk a dodal: "Na oslavy snáď nikdy nezabudnem. Počas víkendu sme v zápase áčka cez polčas vyšli na ihrisko, kde na nás čakala trofej a medaily pre víťazov. Bol to veľmi príjemný moment, keďže nás vytlieskalo 30-tisíc ľudí, ktorí boli na zápase."

Všetky tri duely, v ktorých Ravas nastúpil, odchytal so zlomenou kostičkou v zápästí. Chirurgickému zákroku sa podrobil až po skončení súťažného ročníka a momentálne absolvuje rehabilitáciu. "Operovali ma v Derby. Keďže to je zápästie, môžem trénovať veľa vecí. Mám plán, podľa ktorého pôjdem, ale bude to závisieť od toho, ako sa bude zápästie hojiť," uzavrel slovenský gólman pre sportky.sk.

Ravas v januári podpísal s predstaviteľmi tohto účastníka druhej najvyššej anglickej súťaže kontrakt na dva a pol roka do leta 2018. Dovtedy sa pripravoval v zázemí treťoligového Peterborough United, chytal však za Boston United, ktorý pôsobí v National League North, čo je šiesta úroveň. Ravas odišiel do Anglicka v lete 2014 zo Spartaka Myjava.

A-mužstvo "baranov" môže spečatiť úspešný ročník prienikom do seniorskej Premier League, o ktorý zabojuje v rámci play-off druholigovej súťaže The Championship.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona