Rauma, Espoo a Storhamar sú ďalšími účastníkmi Ligy majstrov

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 16:13 • 2 min
Rauma, Espoo a Storhamar sú ďalšími účastníkmi Ligy majstrov

ZÜRICH - Fínske kluby Lukko Rauma, Espoo Blues a nórsky Storhamar získali ďalšie tri miestenky do hokejovej Ligy majstrov 2015/2016.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti je už istých 43 z celkového počtu 48 účastníkov. Zvyšných päť miesteniek získajú kluby zo Slovenska, Česka, Nemecka, Dánska a Francúzska. V každej z týchto krajín sú v hre ešte po dva tímy. Zo Slovenska má už istotu štartu víťaz základnej časti z Košíc. Ak získa Banská Bystrica majstrovský titul, bude hrať aj ona Ligu majstrov. V opačnom prípade pripadne miesto pre Nitru ako druhý tím dlhodobej sezóny 2014/2015.

 

V Česku sa rozhodne o poslednom účastníkovi Ligy majstrov medzi Litvínovom a Kometou Brno, v Nemecku medzi Wolfsburgom a Düsseldorfom, v Dánsku dostane miestenku víťaz finále medzi SönderjyskE a Esbjergom, vo Francúzsku majster, ktorý vzíde z dvojice Epinal a Gap. 

 

Okrem 26 zakladajúcich klubov zo Švédska, Fínska, Česka, Nemecka, Švajčiarska a Rakúska sú v súťaži aj ďalšie tímy z týchto krajín plus pozvané družstvá na základe kritérií zo Slovenska, Nórska, Dánska, Francúzska a Veľkej Británie a víťaz Kontinentálneho pohára Neman Grodno z Bieloruska. 

 

Žreb skupinovej fázy sa uskutoční 13. mája 2015 v Prahe. Liga majstrov 2015/2016 sa začne 20. augusta, boje v skupinách vyvrcholia 6. septembra. Podľa nového systému každý zo 48 účastníkov odohrá štyri zápasy v rámci trojčlenných skupín. Najlepší dvaja postúpia do vyraďovacej fázy, ktorá je na programe od 22. septembra a vyvrcholí finálovým stretnutím 9. februára 2016. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies