Raúl Castro pokračuje v štátnej návšteve Francúzska

NETKY.SK • 2 Február 2016, 17:52 • 2 min
Raúl Castro pokračuje v štátnej návšteve Francúzska

PARÍŽ - Kubánsky prezident Raúl Castro podnikol dnes v druhý deň svojej štátnej návštevy Francúzska sériu rokovaní s najvyššími predstaviteľmi krajiny.

slovakia

left justify in out

Napísala to agentúra AP s tým, že Castro je vo Francúzsku za účelom posilnenia ekonomických vzťahov medzi krajinami.

 

Castrov dnešný pracovný program zahŕňal stretnutia s generálnou riaditeľkou UNESCO Irinou Bokovovou, premiérom Manuelom Vallsom a parížskou starostkou Anne Hidalgovou.

 

Hlava komunistickej krajiny si dnes v Paríži ďalej prehliadla Musée de l'Homme (Múzeum človeka), zachytávajúce evolúciu človeka.

 

Kubánska delegácia sa dnes zúčastnila na obchodnom fóre s francúzskymi spoločnosťami a poprednými podnikateľmi, ktoré sa konalo pri príležitosti otvárania trhu karibského ostrova.

 

Francúzsky prezident Francois Hollande v pondelok večer prisľúbil v Paríži najvyššiemu kubánskemu predstaviteľovi Castrovi podporu na ceste smerujúcej k väčšej otvorenosti a rozvoju tohto karibského ostrova. Súčasne vyzval na ukončenie amerického obchodného embarga voči Kube.

 

Kubánsky líder pricestoval do francúzskej metropoly už v sobotu, prvé dva dni mal však naplánovaný výlučne súkromný program a dvojdňovú oficiálnu návštevu krajiny začal v pondelok.

 

Návšteva Francúzska je prvou oficiálnou Castrovou cestou do Európy od roku 2006, keď po svojom staršom bratovi prebral prezidentský úrad. Súčasne ide o prvú návštevu kubánskeho prezidenta vo Francúzsku od roku 1995.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies