Ratingová agentúra Standard & Poor's znížila rating Grécka na B-

NETKY.SK • 7 Február 2015, 09:48 • 2 min
Ratingová agentúra Standard & Poor's znížila rating Grécka na B-

ATÉNY - Ratingová agentúra Standard & Poor's (S&P) dnes znížila rating Grécka o jeden stupeň, pričom ako dôvod uviedla obavy z rastúcich finančných problémov štátu po tom, ako grécka vláda odmietla úsporné opatrenia a začala sa usilovať o novú dohodu s medzinárodnými veriteľmi. Informovali o tom agentúra AP a server wsj.com.

slovakia

left justify in out

Agentúra dnes oznámila, že rating dlhodobých záväzkov Grécka znížila zo stupňa B na B-. Stlačila tak rating krajiny hlbšie do špekulatívneho pásma. Zároveň varovala pred prípadným ďalším znížením, keďže ponechala krajinu na takzvanom zozname "creditwatch negative".
      

Na pôvodný stupeň B zvýšila S&P rating Grécka v septembri minulého roka. Revíziu ratingu mala v pláne až v marci, no po víťazstve radikálnej ľavicovej strany Syriza v januárových parlamentných voľbách upozornila, že k prehodnoteniu môže dôjsť aj skôr. Syriza neplánuje pokračovať v úsporných opatreniach a požaduje novú dohodu s medzinárodnými veriteľmi o podmienkach splácania dlhu. Podľa S&P sa však vzhľadom na obmedzený objem hotovosti gréckej vláde čas na vyjednávanie s medzinárodnými veriteľmi skracuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies