Ratingová agentúra S&P potvrdila rating Slovenska

NETKY.SK • 31 Január 2014, 10:00 • 2 min
Ratingová agentúra S&P potvrdila rating Slovenska

NEW YORK - Ratingová agentúra Standard & Poor's (S&P) potvrdila rating dlhodobých záväzkov Slovenskej republiky na úrovni A. Okrem toho potvrdila aj krátkodobý rating Slovenska na úrovni A-1, pričom výhľad ponechala stabilný. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla S&P, hodnotenie odráža jej očakávania, že vláda dokáže stabilizovať dlhovú záťaž prostredníctvom fiškálnej konsolidácie a počíta aj s tým, že zahraničný dlh ostane na nízkej úrovni. Pozitívom slovenskej ekonomiky je aj stabilný bankový sektor.

Problémom však na druhej strane je pretrvávajúca vysoká nezamestnanosť, najmä mladých ľudí. "Spomínané pozitíva však vyvažujú negatívne faktory vrátane vysokej štrukturálnej nezamestnanosti a nezamestnanosti mladých ľudí. Ďalej je to nízka zamestnanosť, ako aj životná úroveň, v čom Slovensko stále zaostáva za ostatnými krajinami eurozóny," dodala S&P.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies