Ratingová agentúra Moody's znížila rating siedmich veľkých ruských bánk

NETKY.SK • 25 Február 2015, 10:56 • 2 min
Ratingová agentúra Moody's znížila rating siedmich veľkých ruských bánk

LONDÝN - Ratingová agentúra Moody's znížila rating siedmich veľkých ruských bánk. Ako dôvod uviedla nedávne zníženie ratingu Ruskej federácie, čo môže mať negatívne dôsledky aj pre vedúce finančné inštitúcie v krajine. Informovala o tom agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Medzi banky, ktorým Moody's zredukovala rating, patria Sberbank, VTB, Gazprombank, Ruská poľnohospodárska banka či Vnešekonombank, pričom pri každej agentúra znížila rating o jeden stupeň. Zároveň stanovila negatívny výhľad.

 

Vo svojej správe uviedla, že tento krok nasleduje po zhoršení úverového profilu Ruskej federácie, ku ktorému Moody's pristúpila 20. februára. Negatívny výhľad znamená, že ak by agentúra opäť znížila rating Ruska, môže podobný krok nasledovať aj v prípade finančných inštitúcií.

 

Moody's minulý týždeň znížila rating Ruska do špekulatívneho pásma, keď ho stlačila z Baa3 na Ba1, pričom zároveň krajine stanovila negatívny výhľad. Ako dôvod redukcie ratingu Ruska uviedla pokračujúcu krízu na Ukrajine a pokles cien ropy, ktoré sa negatívne odrážajú na vývoji ruskej ekonomiky.

 

Okrem ruských bánk Moody's v týchto dňoch znížila aj hodnotenie 11 ruských regiónov a štyroch miest. Medzi nimi klesol rating hlavnému mestu Moskva, ako aj Petrohradu, druhému najväčšiemu mestu v krajine.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona