Ratingová agentúra Moody's zhoršila rating Volkswagenu, nevylučuje ďalšie zníženie

NETKY.SK • 4 November 2015, 22:41 • 2 min
Ratingová agentúra Moody's zhoršila rating Volkswagenu, nevylučuje ďalšie zníženie

LONDÝN - Ratingová agentúra Moody's Investors Service znížila rating nemeckej automobilky Volkswagen, pričom varovala, že spoločnosť sa možno nevyhne ďalšiemu zhoršeniu ratingu. Informoval o tom britský denník The Financial Times.

slovakia

left justify in out

Agentúra znížila rating VW z A2 na A3 s negatívnym výhľadom. Moody's uviedla, že tak reagovala na ďalšie nepriaznivé správy súvisiace s emisnou kauzou automobilky.

 

Firma tento týždeň priznala, že zhruba pri 800.000 vozidlách zistila "nezrovnalosti" v oblasti hodnoty emisií CO2.

 

Navyše, dodala Moody's, pod zníženie ratingu sa podpísala aj informácia americkej Agentúry na ochranu životného prostredia (EPA), že problematický softvér, ktorý umožňuje zavádzanie pri emisných testoch, bol namontovaný vo väčšom počte áut, než sa pôvodne predpokladalo.

 

Ako uviedla vedúca analytička Moody's pre Volkswagen Yasmina Serghiniová, najmä informácie EPA predstavujú ďalšie komplikácie pre finančnú flexibilitu a konkurenčné postavenie Volkswagenu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies