Ratingová agentúra Moody's sa obáva, že Grécko bude mať problém plniť podmienky veriteľov

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 13:50 • 2 min
Ratingová agentúra Moody's sa obáva, že Grécko bude mať problém plniť podmienky veriteľov

LONDÝN - Súhlas Grécka s reformami a úspornými opatreniami "znamená odvrátenie okamžitého nekontrolovaného bankrotu a potenciálneho odchodu Grécka z eurozóny," uviedla dnes ratingová agentúra Moody's.

slovakia

left justify in out

Zároveň však varovala, že vzhľadom na obrovskú skepsu v gréckej spoločnosti, čo sa týka podmienok veriteľov, "zostávajú riziká aj naďalej vysoké". Informovala o tom agentúra AP.
     

Grécky parlament dnes tesne po polnoci schválil prvý balík reforiem a úsporných opatrení, čo bola podmienka medzinárodných veriteľov na začatie rokovaní o treťom záchrannom balíku v hodnote okolo 85 miliárd eur.
     

Moody's však v tejto súvislosti upozorňuje, že "vzhľadom na posledné udalosti, hlboké ekonomické problémy a sociálny rozkol v spoločnosti je nanajvýš neisté, či v Grécku budú schopní splniť podmienky veriteľov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies