Ratha prepustili z nemocnice, na súd v stredu ale zrejme nepríde

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 08:46 • 2 min
Ratha prepustili z nemocnice, na súd v stredu ale zrejme nepríde

PRAHA - Bývalého stredočeského hajtmana Davida Ratha, ktorý čelí obžalobe z korupcie a manipulácie verejných objednávok, po víkendovej nehode na cyklistickom chodníku v Stredočeskom kraji dnes prepustili z nemocnice.

slovakia

left justify in out

David Rath chýbal v pondelok v súdnej sieni pri pokračovaní súdneho konania, ktoré po získané informácií o jeho hospitalizácii sudca odročil do stredajšieho predpoludnia. Ako informovali dnes české elektronické médiá s odvolaním sa na Rathovho advokáta Adama Černého, obžalovaný je práceneschopný, ale v stredu sa na súd nedostaví, čo zrejme povedie k ďalšiemu odročeniu pojednávania. Podľa skorších informácií internetového serveru Lidovky.cz, David Rath spadol po náhlej nevoľnosti z bicykla a lekári mali podozrenie, že utrpel otras mozgu. Hovorkyňa stredočeskej polície nehodu potvrdila iba nepriamo, a to bez uvedenia mena poškodeného.

 

Samotný exhajtman, ktorému v prípade potvrdenia viny súdom hrozí až 12 rokov za mrežami, sa obrátil prostredníctvom médií na verejnosť s prosbou o pokoj na niekoľko dní. V kauze Rath a spol. česká justícia už uznala vinnými a odsúdila deväť ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona