Rath opäť neprišiel na súd, obžaloba zvažuje návrh na jeho vzatie do väzby

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 12:45 • 2 min
Rath opäť neprišiel na súd, obžaloba zvažuje návrh na jeho vzatie do väzby

PRAHA - Bývalý stredočeský hajtman David Rath, ktorý čelí obžalobe z korupcie a manipulácie verejných objednávok, sa dnes opäť nedostavil na pojednávanie súdu. Dôvodom je jeho údajná práceneschopnosť, spôsobená víkendovou cyklistickou nehodou, uviedol server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia advokáta musí Rath ešte dva týždne ležať. Súd však na návrh obžaloby schválil návrh, aby aktuálny stav a obvineného preskúmal znalec z odboru zdravotníctva.

 

Výsledok previerky má byť známy do 11. mája. Na tento termín bol stanovený termín ďalšieho pojednávania pred Krajským súdom v Prahe.

 

Štátny zástupca Petr Jirát vyhlásil, že Rath sa zo zdravotných dôvodov nedostavil pred súd už niekoľkokrát, a to s úmyslom sabotovať a predlžovať celý proces.

 

Ak by znalec zistil, že Rathov stav nie je taký vážny, aby mu bránil v príchode na súd, Jirát navrhne, aby bol opätovne vzatý do väzby, a to pre marenie práce súdu a vyhýbanie sa trestnému konaniu.

 

David Rath podľa medializovaných informácií v nedeľu popoludní spadol z bicykla na cyklistickom chodníku v Stredočeskom kraji a lekári mali podozrenie, že utrpel otras mozgu. Z nemocnice, kam ho odviezla záchranná služba, ho prepustili v utorok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies