Rátaním lyžičiek chce I. Mikloš iba zahmlievať skutočné problémy

NETKY.SK • 30 November 2010, 08:21 • 2 min
Rátaním lyžičiek chce I. Mikloš iba zahmlievať skutočné problémy

Rátaním lyžičiek chce I. Mikloš iba zahmlievať skutočné problémy

slovakia

left justify in out

Ak má minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) prioritnú úlohu počítať lyžičky na ministerstve a adresovať svojim predchodcom invektívy v čase, keď sú na Slovensku oveľa významnejšie problémy, tak sa iba pokúša zahmlievať iné skutočnosti. "Je to vtipné. Ale to je ministrova jasná taktika, že pred rozpočtom a inými dôležitými vecami vyťahuje takéto zahmlievacie témy," reagoval na dnešnú kritiku súčasného šéfa rezortu jeho predchodca Ján Počiatek (Smer-SD).
Podľa Mikloša bývalé vedenie rezortu neúmerne nakladalo s peniazmi a uzatváralo nevýhodné zmluvy. "Páni Ján Počiatek a Peter Kažimír tu pôsobili, ako keď dvoch capov pustíte do záhrady," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii. Príkladom mali byť okrem iného napríklad aj nevýhodné zmluvy na informačné systémy, údržbu automobilov, ale aj predražené lyžičky.
"Zaráža ma, že to rozpráva človek, ktorý pri výpredaji rodinného striebra, akým boli Slovenské elektrárne a Slovenský plynárensky priemysel pripravil štát o stovky miliónov eur. A ten teraz chodí po ministerstve a ráta kávové lyžičky rádovo za desiatky eur," konštatoval Počiatek. Všetky obstarávania boli podľa jeho slov v súlade so zákonom a ministrom spomenuté príklady sú vždy vytrhnuté z kontextu.
"Ešte som veľmi zvedavý na to, keď sa ministerstvo odváži zverejniť zmluvy, ktoré boli realizované za jeho pôsobenia v rokoch 2002 až 2006. To bude veľmi zaujímavé čítanie. K tomu sme sa my nikdy neznížili a nemali sme ani čas," podčiarkol exminister. Tieto zmluvy by podľa Počiatka ukázali, že niektoré z nich uzavrel ešte súčasný minister financií za svojho predchádzajúceho pôsobenia. "Čiže teraz tu niekto machruje, že znížil cenu zo zmluvy, ktorú uzatváral pôvodne on?" spýtal sa. "Rezort chce rušiť aj zmluvy, ktoré sa budú musieť aj tak realizovať. Čiže možno je to len taktika, ako zmeniť dodávateľa," uzavrel Počiatek.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies