Rasťo Kopina nechce na svojich albumoch príliš filozofovať

NETKY.SK • 6 Jún 2015, 09:06 • 2 min
Rasťo Kopina nechce na svojich albumoch príliš filozofovať

BRATISLAVA - Spevák skupiny Nocadeň Rasťo Kopina nerád na svojich albumoch príliš filozofuje.

slovakia

left justify in out

„Vždy si hovorím, nech je tam jedna, dve pesničky, v ktorých poviem svoj svetonázor a potom nech sú tam už veci, ktoré reálne zažívam.  Každú jednu skladbu píšem na základe nejakého zážitku, niekedy to potom trochu prikrášlim alebo niečo z toho textu uberiem - to je už tá sloboda umelca,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA, ktorý je presvedčený o tom, že svoje skladby interpretuje presvedčivo. „Keby som nemal taký život, aký mám, tak by som nedokázal tak presvedčivo interpretovať skladby, ktoré si napíšem,“ zamyslel sa Kopina.


Známeho speváka podľa vlastných slov hudobne ovplyvnila najmä skupina Depeche Mode. „Na ich hudbe som vyrastal. Pamätám si ešte dobu, keď boli Depeche Mode fakt kultová kapela. Vtedy sa nehovorilo o nejakom hudobnom štýle, ale o Depeche Mode ako o kapele. To sa málokedy stáva, že si ľudia spoja nejaký hudobný štýl priamo s jednou kapelou a oni boli toho reprezentantom,“ poznamenal 38-ročný rodák z Košíc.


Najviac sa mu vraj páčil prejav speváka Dava Gahana. „Dave Gahan je podľa mňa jeden z najlepších frontmanov. Radím ho medzi top 5-ku mojich favoritov. Prvý je Brett Anderson z kapely Suede, druhý Michael Hutchence z kapely INXS, ďalej Bono Vox z U2, Dave Gahan z Depeche Mode a Rasťo Kopina z Nocadeň,“ zavtipkoval hudobník.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies