Rastislav Blaško chce z Bratislavy urobiť hlavné mesto EÚ

NETKY.SK • 26 September 2013, 12:50 • 2 min
Rastislav Blaško chce z Bratislavy urobiť hlavné mesto EÚ

BRATISLAVA – Bratislava by sa mala stať hlavným mestom Európskej únie (EÚ), sídlom Európskej komisie (EK) a Európskeho parlamentu (EP). Bude sa o to usilovať nezávislý kandidát Rastislav Blaško, ak bude zvolený za predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

slovakia

left justify in out

"V prípade rozšírenia EÚ o Ukrajinu a balkánske štáty, ktoré majú podpísanú s EÚ asociačnú dohodu, sa Bratislava stane geografickým centrom únie, pričom postavenie Bratislavy ako hlavného mesta EÚ bude symbolizovať aj nové geopolitické súradnice v únii," uviedol Blaško. Dodal, že Bratislava by mal byť akýmsi spojením medzi Západom, Východom a Balkánom. "Tak ako bol Brusel pri vzniku únie kompromisom, s ktorým súhlasilo Nemecko a Francúzsko," povedal Blaško.

Premyslené má aj to, kde by malo stáť sídlo EK a EP. "Ponúka sa priestor na konci Petržalky, medzi Panónskou cestou a diaľnicou do Maďarska a Rakúska," uviedol. Jeho dnešná tlačová konferencia sa uskutočnila neďaleko tejto lokality na Dolnozemskej ulici. Miesto konferencie, ktoré sa nachádzalo pri zdevastovanej bývalej zastávke MHD, má však podľa Blaška charakterizovať aj ďalšie programové ciele, ktoré by chcel ako predseda BSK rozvíjať. "Mojou prioritou je environmentálny, sociálny, vzdelanostný, bezpečnostný i komerčný rozvoj BSK, preto sa stretávame na mieste, ktoré je presným opakom toho, ako by to malo v BSK vyzerať," povedal Blaško.

Priority jeho programu, medzi ktoré patrí aj rozvoj infraštruktúry, sociálnej starostlivosti, dopravy i podpora cestovného ruchu, symbolizujú aj farby jeho bilbordov. Tými sú žltá a zelená. "Žltá ako slnko a zelená ako príroda, vyjadruje to aj sociálnu, aj proekonomickú orientáciu môjho programu," skonštatoval Blaško. Zatiaľ má bilbordy na troch miestach v Bratislave - v Petržalke, Karlovej Vsi a Novom Meste. Blaško chce bilbordy umiestniť aj v Pezinku, Malackách a Senci. 

Na dnešnej tlačovej konferencii informoval tiež, že ako nezávislý kandidát zozbieral na podporu svojej kandidatúry 1050 podpisov. "Pokračujem v zbieraní tzv. rezervných podpisov," dodal Blaško.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies