Rast zásob v USA stlačil ceny ropy, cena Brentu klesla k 48 USD

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 19:39 • 2 min
Rast zásob v USA stlačil ceny ropy, cena Brentu klesla k 48 USD

LONDÝN - Ceny ropy sa prepadli zhruba o 4 %, pričom cena Brentu klesla k hranici 48 USD za barel (159 litrov). Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú pokračujúce obavy trhov o vývoj ekonomiky v dôsledku hlasovania Britov za odchod krajiny z Európskej únie a na ceny nepriaznivo zapôsobila aj správa o vývoji zásob v kľúčovom ropnom uzle v USA.

 

Obavy z možných dôsledkov odchodu Británie z EÚ sa mimoriadne negatívne odrazili na britskom realitnom trhu, čo následne viedlo k novému prepadu kurzu libry oproti doláru na 31-ročné minimum. Trhy sa obávajú aj ekonomických údajov z Číny, ktoré začnú prichádzať v nasledujúcich týždňoch.

 

Navyše, nepriaznivé správy prišli najnovšie aj z ropného trhu v USA. Spoločnosť pre prieskum trhu Genscape uviedla, že zásoby ropy v kľúčovom ropnom uzle v Cushingu (Oklahoma) vzrástli v minulom týždni o 230.025 barelov.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v septembri klesla do 16.31 h SELČ o 1,84 USD (3,7 %) na 48,26 USD (43,30 eura) za barel. Takmer o 2 USD klesla aj cena americkej ľahkej ropy WTI s augustovým kontraktom. Cena tejto ropy zaznamenala pokles o 1,89 USD (3,9 %) na 47,10 USD za barel. V priebehu obchodovania klesla o viac než 2 USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies