Rast spotrebiteľských cien v Taliansku sa v júli zrýchlil

NETKY.SK • 13 August 2018, 11:34 • 2 min
Rast spotrebiteľských cien v Taliansku sa v júli zrýchlil

Rím- Tempo rastu spotrebiteľských cien v Taliansku sa v júli podľa očakávania zrýchlilo. Ukázali to pondelok spresnené údaje štatistického úradu Istat, ktoré sa zhodujú s rýchlym odhadom.

slovakia

left justify in out

Presnejšie, index spotrebiteľských cien v tretej najväčšej ekonomike eurozóny, sa v júli zvýšil medziročne o 1,5 % po júnovom náraste o 1,3 %. To bolo v súlade s predbežnými údajmi z 31. júla.

 

Zrýchlenie inflácie bolo spôsobené najmä vyššími cenami regulovaných energetických produktov.

 

Jadrová inflácia, v ktorej nie sú zahrnuté ceny energií a nespracovaných potravín, v júli klesla na 0,8 % z 0,7 % v júni.

 

V medzimesačnom porovnaní talianske spotrebiteľské ceny vzrástli v júli o 0,3 %, čo sa tiež zhoduje s predbežnými údajmi.

 

Harmonizovaný index spotrebiteľských cien, ktorý sa v celej Európskej únii určuje podľa jednotnej metodiky, v prípade Talianska v júli zrýchlil svoj medziročný rast na 1,9 % z 1,4 % v júni, ale medzimesačne HICP klesol až o 1,4 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies