Rast slovenskej ekonomiky sa tento rok spomalí na 2,6 %

NETKY.SK • 9 Október 2012, 06:50 • 2 min
Rast slovenskej ekonomiky sa tento rok spomalí na 2,6 %

Rast slovenskej ekonomiky sa tento rok spomalí na 2,6 % - Slovensko Tempo rastu slovenskej ekonomiky sa tento rok výrazne spomalí. Podľa najnovšej prognózy Medzinárodného menového fondu (MMF) sa hrubý domáci produkt (HDP) Slovenska v roku 2012 zvýši o 2,6

slovakia

left justify in out

img

Tempo rastu slovenskej ekonomiky sa tento rok výrazne spomalí. Podľa najnovšej prognózy Medzinárodného menového fondu (MMF) sa hrubý domáci produkt (HDP) Slovenska v roku 2012 zvýši o 2,6 %.
      To je oveľa menej ako vlani, keď vzrástol o 4,1 %. Na budúci rok už slovenská ekonomika ožije a jej HDP vzrastie o 2,8 %.
      Spomalenie ekonomiky zabrzdí infláciu. Tempo jej rastu tento rok klesne na 3,6 % z vlaňajších 4,1 %. V roku 2013 ceny tovarov a služieb na Slovensku stúpnu ešte menej, a to o 2,3 %.
      Na druhej strane slabší výkon ekonomiky povedie k ďalšiemu rastu nezamestnanosti. Podľa najnovšej prognózy MMF sa miera nezamestnanosti v SR v tomto roku zvýši na 13,7 % z vlaňajších 13,5 % a v roku 2013 opäť klesne na 13,5 %.
      Informoval o tom na svojej internetovej stránke MMF.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies