Rast popularity ultrapravicového Jobbiku sa po pol roku zastavil

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 15:21 • 2 min
Rast popularity ultrapravicového Jobbiku sa po pol roku zastavil

BUDAPEŠŤ - Rast popularity maďarskej opozičnej ultrapravicovej strany Jobbik, ktorý trval nepretržite pol roka, sa tento mesiac zastavil. Vyplýva to z aktuálnych výsledkov prieskumu verejnej mienky inštitútu Ipsos, ktorý dnes zverejnila agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Kým podpora vládnej strany Fidesz zostáva už tretí mesiac na úrovni 21 percent, Jobbik zaznamenal oproti marcu jednopercentný prepad preferencií na 17 percent.

 

Tretiu priečku si od vlaňajších parlamentných volieb stabilne udržiava Maďarská socialistická strana (MSZP): v marci mala 12 percent, v apríli ju preferovalo 11 percent.

 

Svoj najlepší výsledok v tomto volebnom cykle zaznamenala ochranárska strana Politika môže byť iná (LMP), namerali jej päťpercentnú podporu. Demokratická koalícia (DK) expremiéra Ferenca Gyurcsánya si pohoršila o jedno percento na aprílové tri percentá. Jedno percento voličov by v apríli volilo stranu Spolu (Együtt).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies