Rast nemeckej ekonomiky sa mierne zrýchlil

NETKY.SK • 14 August 2018, 10:26 • 2 min
Rast nemeckej ekonomiky sa mierne zrýchlil

BERLÍN- Rast nemeckej ekonomiky sa v druhom kvartáli mierne zrýchlil a oproti predošlému štvrťroku posilnila o 0,5 percenta.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v utorok štatistický úrad krajiny, ktorý zároveň smerom nahor revidoval údaje o raste hospodárstva v prvom kvartáli.

 

Počas januára až marca sa nemecká ekonomika zväčšila o 0,4 percenta. Pôvodný odhad naznačoval, že v prvom štvrťroku posilnila o 0,3 percenta.

Rastu nemeckého hrubého domáceho produktu počas apríla až júna pomohli vyššie súkromné a vládne výdavky a väčšie investície do zariadení a stavieb, uviedol štatistický úrad.

 

Medziročne sa nemecké hospodárstvo v druhom kvartáli zväčšilo o 2,3 percenta.

Ekonóm ING Carsten Brzeski však upozornil, že "výzvy, ktorým nemecká ekonomika čelí, sa skôr zväčšia ako zmenšia".

 

Patrí k ním hrozba možnej eskalácie napätia v obchode napriek nedávnej dohode o odstránení sporu medzi USA a Európskou úniou, geopolitické riziká, ako sú tie, ktoré predstavujú udalosti v Turecku, a nedostatok investícií a štrukturálnych reforiem v domácej ekonomike, uviedol Brzeski.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies