Rast kurzu dolára mierne stlačil ceny ropy, cena Brentu klesla pod 48 USD

NETKY.SK • 14 Máj 2016, 07:27 • 2 min
Rast kurzu dolára mierne stlačil ceny ropy, cena Brentu klesla pod 48 USD

LONDÝN - Ceny ropy dnes klesli, keď investori začali vyberať zisky a na vývoj cien zatlačil aj rast kurzu dolára. Výraznejšiemu poklesu však zabránili výpadky produkcie v Nigérii. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Pôvodne trhy podporili správy o obmedzovaní ťažby ropy v kľúčovom africkom producentovi Nigérii. Dôvodom sú útoky na ropnú infraštruktúru, výsledkom čoho je pokles produkcie v Nigérii na najnižšiu hodnotu za vyše dve desaťročia.

 

Neskôr však vývoj cien ovplyvnil výber ziskov investormi a rast kurzu dolára. Ten oproti košu svetových mien vzrástol na vyše dvojtýždňové maximum.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júli klesla okolo 18.00 h SELČ o 20 centov na 47,88 USD (42,19 eura) za barel (159 litrov). Klesla aj cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v júni. Tá sa znížila o 43 centov na 46,27 USD za barel.

 

(1 EUR = 1,1348 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona