Rast juhokórejskej ekonomiky sa v 3. kvartáli spomalil pre problémy Samsungu

NETKY.SK • 2 December 2016, 12:47 • 2 min
Rast juhokórejskej ekonomiky sa v 3. kvartáli spomalil pre problémy Samsungu

SOUL - Problémy nového telefónu Samsungu, ktorý musel koncern stiahnuť z trhu, mali v 3. kvartáli negatívny vplyv na juhokórejskú ekonomiku.

slovakia

left justify in out

Hrubý domáci produkt (HDP) krajiny sa počas troch mesiacov od júla do septembra medzikvartálne zvýšil len o 0,6 %, uviedla juhokórejská centrálna banka (BOK). To je menej, než pôvodne predpokladala a menej než v predchádzajúcom štvrťroku. "Vývoz smartfónov mal výrazný vplyv na 3. štvrťrok," uviedol expert BOK Kim Young Tai. Export inteligentných mobilných telefónov klesol viac, než sa očakávalo. Centrálna banka pôvodne počítala v 3. kvartáli s nárastom HDP o 0,7 % po 0,8-% zvýšení v predchádzajúcich troch mesiacoch.

 

Samsung, ktorý je najväčším výrobcom smartfónov na svete, musel po necelých dvoch mesiacoch stiahnuť z trhu svoj nový vlajkový telefón Galaxy Note 7 pre problémy s batériami, ktoré spôsobovali vznietenie telefónov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies