Rast cien priemyselných výrobcov v Európskej únii sa spomalil

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 13:06 • 2 min
Rast cien priemyselných výrobcov v Európskej únii sa spomalil

BRATISLAVA Ceny priemyselných výrobcov v eurozóne vo februári medzimesačne stagnovali a v rámci celej 28-člennej Európskej únie sa zvýšili iba o 0,1 percenta po tom, ako v januári v eurozóne aj v celej EÚ medzimesačne stúpli zhodne o 1,1 percenta.

slovakia

left justify in out

Medziročne sa februárové priemyselné ceny v eurozóne zvýšili o 4,5 percenta a v rámci celej EÚ vzrástli o 5,3 percenta. Informoval o tom v pondelok štatistický úrad Európskej únie Eurostat. 

Na Slovensku bol vývoj podobný ako v rámci celej eurozóny aj celej Európskej únie. Medzimesačný rast cien priemyselných výrobcov sa vo februári spomalil na úroveň 0,4 percenta z januárových 1,5 percenta. Medziročne februárové ceny slovenských priemyselných výrobcov posilnili o 3,2 percenta.

Najvýraznejší medzimesačný rast priemyselných výrobných cien vo februári evidovali v Grécku (1,3 %), Írsku (0,8 %) a Dánsku (0,7 %). Najviac sa ceny priemyselných výrobcov medzimesačne znížili v Portugalsku (-1,5 %), Španielsku (-1,4 %) a v Luxembursku (-0,6 %).

 

Medziročne výrobné ceny stúpli najvýraznejšie v Belgicku (14,8 %), Holandsku (11 %) a vo Veľkej Británii (10,3 %). Pokles výrobných cien oproti februáru minulého roka evidovali v Luxembursku (-3,1 %).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies