Rasmussen zostane generálnym tajomníkom NATO o jeden rok dhšie

NETKY.SK • 3 Október 2012, 11:45 • 2 min
Rasmussen zostane generálnym tajomníkom NATO o jeden rok dhšie

Rasmussen zostane generálnym tajomníkom NATO o jeden rok dhšie - Politika Spojenci Severoatlantickej aliancie súhlasili dnes s predĺžením výkonu mandátu generálneho tajomníka NATO Andersa Fogha Rasmussena o jeden rok. Platnosť jeho mandátu bola predĺžená

slovakia

left justify in out

img

Spojenci Severoatlantickej aliancie súhlasili dnes s predĺžením výkonu mandátu generálneho tajomníka NATO Andersa Fogha Rasmussena o jeden rok.

Platnosť jeho mandátu bola predĺžená do 31. júla 2014. V tomto roku by sa z Afganistanu mali stiahnuť posledné bojové jednotky NATO.

Funkcia generálneho tajomníka NATO je tradične ustanovená na štvorročný mandát, pričom existuje možnosť jeho predĺženia o jeden rok.

Rasmussen, v poradí 12. generálny tajomník NATO, požiadal o túto možnosť práve z dôvodu plynulého zabezpečenia úloh a povinností spojených s postupným sťahovaním vojsk aliancie z Afganistanu. Tento proces bude kulminovať v rokoch 2013 a 2014.

Rozhodnutie o predĺžení mandátu schváli dnes veľvyslanci členských štátov NATO na svojom pracovnom stretnutí v bruselskom sídli aliancie.

Podľa nepotvrdených zdrojov by sa Rasmussen, bývalý dánsky premiér (2001-2009) a líder dánskej liberálnej strany Venstre, chcel po vypršaní funkcie v NATO vrátiť do európskej politiky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona