Rasmussen vyzýva pred voľbami v Srbsku a Kosove na umiernenosť

NETKY.SK • 4 Máj 2012, 11:32 • 2 min
Rasmussen vyzýva pred voľbami v Srbsku a Kosove na umiernenosť

Rasmussen vyzýva pred voľbami v Srbsku a Kosove na umiernenosť - Politika Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Anders Fogh Rasmussen dnes vyzval Srbov a Kosovčanov k umiernenosti počas nadchádzajúcich nedeľňajších (6. 5) prezidentských vol

slovakia

left justify in out

img

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Anders Fogh Rasmussen dnes vyzval Srbov a Kosovčanov k umiernenosti počas nadchádzajúcich nedeľňajších (6.5) prezidentských volieb v Srbsku a parlamentných volieb v srbskej časti Kosova.
      "V nedeľu sa budú konať v Kosove voľby do srbského parlamentu a v Srbsku sa uskutočnia prezidentské voľby. Dôrazne vyzývam všetkých politických lídrov a všetky komunity, aby preukázali umiernenosť počas volieb. V tomto kritickom období je veľmi dôležité vyvarovať sa akýchkoľvek jednostranných akcií alebo vyhlásení, ktoré by ešte viac prehĺbili existujúce napätie," uviedol Rasmussen.
      Generálny tajomník NATO zároveň dodal, že privítal dohodu zodpovedných strán o tom, aby pozorovatelia Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) dozerali na priebeh volieb a vyzval Belehrad a Prištinu, aby spolupracovali s medzinárodným spoločenstvom pri zabezpečení pokojného a mierového volebného procesu.
      Rasmussen zároveň uviedol, že medzinárodné vojenské jednotky KFOR, ktoré sú prítomné na území Kosova, sú v prípade potreby schopné a ochotné poskytnúť akúkoľvek pomoc. 
      Vo výzve pre Belehrad a Prištinu Rasmussen tiež uviedol, že budúcnosť celého balkánskeho regiónu je v jeho integrácii do euroatlantických štruktúr a preto obe strany musia čo najrýchlejšie dosiahnuť pokrok v regionálnej spolupráci, ktorý ich priblíži k stanovenému integračnému cieľu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies