Rasmussen privítal výsledok škótskeho referenda a kontinuitu britskej jednot

NETKY.SK • 19 September 2014, 10:13 • 2 min
Rasmussen privítal výsledok škótskeho referenda a kontinuitu britskej jednot

BRUSEL - Generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen v dnešnom vyhlásení z bruselskej centrály aliancie privítal vyhlásenie britského premiéra Davida Camerona, že Británia zostane jednotnou krajinou po tom, ako sa škótski voliči v referende vyslovili proti nezávislosti.

slovakia

left justify in out

"Spojené kráľovstvo je zakladajúcim členom NATO a som presvedčený, že Spojené kráľovstvo bude aj naďalej zohrávať vedúcu úlohu pri tom, aby naša aliancia zostala silná," povedal Rasmussen vo  vyhlásení pre médiá.
      

A dodal, že víta vyhlásenie premiéra Camerona, podľa ktorého sa Spojené kráľovstvo bude naďalej vyvíjať ako jednotná krajina. Pred referendom v Škótsku Spojené štáty a ďalší spojenci v rámci NATO vyjadrili obavy, že rozbitie jednoty Británie by mohlo viesť k oslabeniu aliancie ako takej, pretože britské jadrové sily sú umiestnené v škótskom prístave a neexistoval konkrétny plán v súvislosti s touto záležitosťou po prípadnom osamostatnení Škótska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies