Rasmussen: NATO neuzná prezidentské voľby v Abcházsku

NETKY.SK • 25 August 2014, 17:51 • 2 min
Rasmussen: NATO neuzná prezidentské voľby v Abcházsku

BRUSEL - Generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen dnes v reakcii na "takzvané" voľby v Abcházsku, ktoré medzinárodné spoločenstvo považuje za súčasť Gruzínska, uviedol, že Severoatlantická aliancia tieto voľby neuzná.

slovakia

left justify in out

Rasmussen vo vyhlásení pre médiá uviedol, že aliancia neuznáva prezidentské voľby, ktoré sa konali v nedeľu 24. augusta v gruzínskej oblasti Abcházsko.
     

"Táto voľba nebude prispievať k mierovému a trvalému urovnaniu situácie v Gruzínsku. Spojenci NATO neuznávajú Abcházsko a Južné Osetsko, oblasti Gruzínska, ako nezávislé štáty," uviedol Rasmussen.
     

Aliancia podľa jeho slov opakuje svoju plnú podporu zvrchovanosti a územnej celistvosti Gruzínska v rámci jeho medzinárodne uznaných hraníc.
     

Víťazom prezidentských volieb v Abcházsku sa podľa volebnej komisie stal líder opozície Raul Chadžimba so ziskom 50,57 percenta hlasov.
     

Ruská federácia v roku 2008 jednostranne uznala nezávislosť bývalých gruzínskych odštiepeneckých provincií Abcházsko a Južné Osetsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies