Rasmussen je rád, že Škótsko zostane v Spojenom kráľovstve

NETKY.SK • 19 September 2014, 13:00 • 2 min
Rasmussen je rád, že Škótsko zostane v Spojenom kráľovstve

BRUSEL - Generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen v piatok privítal vyhlásenie britského premiéra Davida Camerona k výsledkom referenda o samostatnosti Škótska, v ktorom väčšina Škótov odrhnutie krajiny od Spojeného kráľovstva odmietla.

slovakia

left justify in out

"Spojené kráľovstvo je zakladajúcim členom NATO a som presvedčený, že bude pokračovať v snahách udržať našu alianciu silnou," povedal Rasmussen vo svojom stanovisku. "Vítam vyhlásenie Davida Camerona, ktorý povedal, že Spojené kráľovstvo zostane naďalej jednotnou krajinou." Spojené štáty a ostatní spojenci aliancie vyjadrili obavy z rozpadu Británie, ktorej jadrová raketová základňa je umiestnená v Škótsku. Jeho odtrhnutie od Británie by dôležitého člena NATO oslabilo.

 

Podľa škótskej volebnej komisie sa za nezávislosť Škótska vyslovilo 44,7 percenta voličov, proti bolo 55,3 percenta hlasujúcich. Účasť na všeľudovom hlasovaní dosiahla až 84,59 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies