Rasmussen: Gruzínsko urobilo významný pokrok smerom k NATO

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 14:10 • 2 min
Rasmussen: Gruzínsko urobilo významný pokrok smerom k NATO

BRUSEL - Ministerstvo zahraničia Gruzínska v stredu privítalo vyjadrenia generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie Andersa Fogha Rasmussena o pokroku, ktorý dosiahlo Tbilisi smerom k vstupu do NATO.

slovakia

left justify in out

"Gruzínsko implementovalo reformy, ktoré nás priblížia k aliancii," povedala šéfka gruzínskej diplomacie Maia Panjikidzeová.

 

Rasmussen povedal v Bruseli na zasadnutí ministrov zahraničia NATO, že aliancia v júni zhodnotí pokrok, ktorý dosiahli štyri krajiny uchádzajúce sa o členstvo, a potom v septembri pred summitom NATO vo Walese, ktorý podľa očakávania Rasmussena "prijme opatrenia na zintenzívnenie našej spolupráce."

 

Rasmussen tiež povedal, že NATO podporuje územnú celistvosť Gruzínska a jeho suverenitu v rámci jeho medzinárodne uznaných hraníc. "Podporujeme základné práva Gruzínska a všetkých krajín euroatlantickej oblasti v ich vlastných rozhodnutiach bez zásahov z vonka. Ukrajinská kríza zvýšila obavy o východoeurópske krajiny vrátane Gruzínska, kde Rusko pokračuje v okupovaní gruzínskych regiónov Abcházska a Južného Osetska." 

 

"Vo svetle ruskej agresie na Ukrajine je zapojenie sa NATO do udalostí v regióne o to dôležitejšie," povedal veľvyslanec Gruzínska pri NATO Levan Dolidze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies