Rasmussen by mal zhodnotiť 10 rokov členstva Slovenska v NATO

NETKY.SK • 11 Máj 2014, 10:05 • 2 min
Rasmussen by mal zhodnotiť 10 rokov členstva Slovenska v NATO

BRATISLAVA - Generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen pricestuje v stredu 14. mája na návštevu Slovenskej republiky. V rámci rozhovorov s vrcholnými politickými predstaviteľmi by mal zhodnotiť desaťročné pôsobenie Slovenska v rámci NATO. Pre TASR to potvrdil rezort obrany. Rasmussen príde na Slovensko tretí raz počas svojho funkčného obdobia.

slovakia

left justify in out

"Medzi témy, o ktorých budú pravdepodobne diskutovať, patrí predovšetkým zhodnotenie desaťročného pôsobenia Slovenska v NATO, vývoj na Ukrajine a otázka ďalšieho pôsobenia aliancie v Afganistane po ukončení operácie ISAF," uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková. Generálneho tajomníka NATO by mal prijať prezident Ivan Gašparovič, premiér Robert Fico, minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák a minister obrany Martin Glváč.
      

Rasmussen má vo štvrtok 15. mája vystúpiť v rámci medzinárodnej bezpečnostnej konferencie GLOBSEC 2014 na tému priorít k nadchádzajúcemu summitu NATO vo Walse, ktorý sa uskutoční 4. až 5. septembra. Dotknúť by sa mal aj aktuálnej situácie na Ukrajine.
      

Na poste generálneho tajomníka končí Rasmussen 1. októbra, jeho nástupcom bude Jens Stoltenberg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies