Rask je podľa Juliena pre Bruins cenný ako Thomas

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 10:33 • 2 min
Rask je podľa Juliena pre Bruins cenný ako Thomas

BOSTON - Víkendové stretnutie dvoch kamarátov - bývalého a súčasného gólmana tímu zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins Tima Thomasa a Tuukku Raska - prinieslo družný rozhovor, no jeho téma zostala zahalená rúškom tajomstva.

slovakia

left justify in out

Možno boli témou debaty rady, ako čeliť strelám súpera v najdôležitejšej fáze sezóny v kanadsko-americkej profilige. "Je to medzi nami dvoma," povedal v nedeľu fínsky brankár, ktorý je výraznou oporou "medveďov" vo vyraďovacej časti. Omnoho skúsenejší Tim Thomas má čo povedať bývalému spoluhráčovi. Boston v roku 2011 priviedol až k zisku cenného Stanleyho pohára a získal Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play-off, keď vo vyraďovacej časti zaznamenal bilanciu 16 víťazstiev a 9 prehier pri priemere 1,98 inkasovaného gólu na jeden duel a mal úspešnosť zásahov 94 percent. Jeho nasledovník Rask sa nemá za čo hanbiť, veď v súčasnosti má na svojom konte 13 triumfov a 5 prehier, v jednom súboji inkasoval priemerne 1,73 gólu a strelám súperov čelil s úspešnosťou 94,4 percenta.

Práve veľký prínos Raska pre tím Bruins vyzdvihol pred pondelkovým tretím súbojom finálovej série tréner Bostonu Claude Julien. "Tim bol pre naše mužstvo veľmi cenný brankár. Pri ňom som nemusel po prehre rozmýšľať o tom, či ho náhodou nemám vymeniť. Tuukka takisto odvádza vynikajúcu prácu. Podľa mňa je cenný pre tím minimálne tak, ako bol Tim pred dvoma rokmi," povedal Claude Julien. 

O kvalitách fínského gólmana pre "medveďov" hovorí skutočnosť, že v konferenčnom finále inkasoval v štyroch dueloch proti Pittsburghu len dva góly. V dvoch zápasoch s Chicagom ich inkasoval už päť, no v druhom súboji len v I. tretine kryl 18 streleckých pokusov Blackhawks a výrazne prispel k tomu, že sa jeho spoluhráčom podarilo vyrovnať sériu na 1:1. Tuukka Rask si z toho nerobí ťažkú hlavu. "Bol to len ďalší zápas. Moja práca je ľahká, alebo skôr nie komplikovaná - zastaviť puk na ceste do bránky," poznamenal 26-ročný Fín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies