Rask je najlepšie plateným brankárom, od Bostonu dostal 56-miliónovú zmluvu

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 09:21 • 2 min
Rask je najlepšie plateným brankárom, od Bostonu dostal 56-miliónovú zmluvu

BOSTON - Fínsky hokejový brankár Tuukka Rask sa dohodol s vedením klubu NHL Boston Bruins na novom kontrakte, ktorý mu počas najbližších ôsmich sezón vynesie spolu 56 miliónov amerických dolárov. S priemerným ročným zárobkom 7 miliónov USD je spolu s Pekkom Rinnem z Nashvillu najlepšie plateným gólmanom v prestížnej zámorskej profilige.

slovakia

left justify in out

Raskovi stačila k vybojovaniu si gigantického kontraktu iba jedna sezóna v pozícii brankárskej jednotky "medveďov", na ktorej nahradil amerického veterána Tima Thomasa. Dvadsaťšesťročný brankár v uplynulom skrátenom ročníku pomohol doviesť "medveďov" až do finále Stanleyho pohára, kde v šiestich zápasoch nestačili na Chicago. Spoluhráč slovenského obrancu a kapitána Bruins Zdena Cháru si platovo výrazne polepšil, v sezóne 2012/2013 bral 3,5 milióna USD. Generálny manažér Bruins Peter Chiarelli získal priestor pod platovým stropom pre Raskov kontrakt tým, že nepredĺžil zmluvy s Jaromírom Jágrom, Nathanom Hortonom, Andrewom Ferenceom a Tylera Seguina s Richom Peverleym poslal do Dallasu výmenou za Louia Erikssona.

Rask nikdy neskrýval, že s Bostonom chce spojiť svoju budúcnosť. "To by bola ideálna situácia. Myslím si, že v Bostone dokážem hrať do konca kariéry. Dúfam, že sa tak stane," vyslovil sa ešte po konci finálovej série pre zámorské médiá. Fín dosiahol v uplynulej sezóne skvelé štatistiky - v základnej časti dosiahol päť čistých kont, zaznamenal úspešnosť zásahov 92,9 percent a priemer stlačil na dva góly na zápas. V play off bol s 94-percentnou úspešnosťou zákrokov najlepší medzi brankármi, pripísal si tri shhutouty, pričom v priemere inkasoval len 1,88 gólu na zápas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies