Rasistické hrozby pre rodinu s pätorčatami: Vyhrážajú sa podpaľačstvom!

NETKY.SK • 13 Jún 2013, 12:46 • 2 min
Rasistické hrozby pre rodinu s pätorčatami: Vyhrážajú sa podpaľačstvom!

PRAHA - Takmer 80.000 Kč, ktoré Českomoravská asociácia Klubov dvojčiat a viacerčiat vyzbierala na pomoc prvým českým pätorčatám, pôjde na bezpečnostné fólie do okien. Anonym sa totiž vyhráža rodine podpaľačským útokom, informoval dnes spravodajský server Lidovky.cz.

slovakia

left justify in out

Uviedol, že vlna rasistickej nenávisti vyvolala obavy niektorých firiem, ktoré rodine prisľúbili darovať detské vybavenie a teraz svoje ponuky znova zvažujú.

Podľa Kláry Vítkovej Rulíkovej z asociácie by fólie mali zabezpečiť, aby do nájomného bytu na prvom poschodí, ktorý rodine poskytne ich domovská obec Milovice, nevlietla zápalná fľaša. 

"Včera som hovorila s matkou pani Kiňovej (rodičky), ktorá mi do telefónu čítala príšerný list. Majú strach z rasisticky motivovaných útokov. Ľudí je veľa a pravdepodobnosť, že sa niekto do toho bytu trafí zápalnou fľašou, je vysoká," dodala. Nenávistné e-maily vraj dostáva aj ona.

Tok darov pre rodinu prvých českých pätorčiat by mohol v dôsledku nenávistnej reakcie časti českej verejnosti vyschnúť, varovali Lidovky.cz. 

Citovali majiteľku kolínskeho obchodu s potrebami pre deti Danielu Caltovú, ktorá darovala rodine dva kočíky pre viacerčatá. Povedala, že sa stretla s vyhrážkami, "aby sme zdochli na rakovinu, aby nám vykradli obchod. Dokonca nám telefonujú, ako sme mohli tým sv*niam darovať niečo zadarmo," zverila sa serveru Lidovky.cz. 

Na rasistické hrozby sa pripravujú aj ďalší darcovia pomoci, ktorých vyhrážky neodradili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies