Raši žiada mimoriadny výbor k nemocnici na Rázsochách

NETKY.SK • 27 Apríl 2022, 17:06 • 2 min
Raši žiada mimoriadny výbor k nemocnici na Rázsochách

BRATISLAVA – Poslanec Národnej rady (NR) SR Richard Raši (nezaradený) žiada zvolanie mimoriadneho parlamentného výboru pre zdravotníctvo za účasti šéfa rezortu Vladimíra Lengvarského (nominant OĽaNO) v súvislosti s plánom výstavby novej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách.

slovakia

left justify in out

Šéfka výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) žiadosť o zvolanie výboru zatiaľ neeviduje. „Na rokovaní výboru budeme žiadať ministra, aby aj s ohľadom na plynúce míľniky v zmysle Plánu obnovy a odolnosti bezodkladne predložil finálne rozhodnutie k budúcnosti Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), k výstavbe alebo nevýstavbe Rázsoch, budúcnosti ostatných bratislavských i regionálnych nemocníc, k využitiu peňazí na výstavbu nemocníc z Plánu obnovy a odolnosti aj s presným časovým harmonogramom, ako plánuje ministerstvo tieto peniaze využiť,“ spresnil.

 

img

 

Čerpanie peňazí z plánu obnovy na tento účel je podľa Rašiho ohrozené. Bittó Cigániková potvrdila, že pokiaľ požiada o zvolanie mimoriadneho výboru dostatočný počet poslancov, zvolá ho. Hovorkyňa ministerstva zdravotníctva ešte začiatkom apríla informovala, že dokumentácia k verejnému obstarávaniu bola predložená Úradu pre verejné obstarávanie. Lengvarský po stredajšom rokovaní vlády ozrejmil, že rezort v najbližšom období odstráni technickú pripomienku úradu, a potom sa proces ukončí.

 

Možno vás zaujme: Nemám obavu, že by zo dňa na deň prestal tiecť plyn na Slovensko, uviedol Sulík



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies