Raši: Vedenie Smeru-SD nikdy neuvažovalo, že by som bol ministrom práce

NETKY.SK • 9 December 2017, 10:35 • 2 min
Raši: Vedenie Smeru-SD nikdy neuvažovalo, že by som bol ministrom práce

MARTIN - Vedenie Smeru-SD ani jeho predseda Robert Fico nikdy neuvažovali, že by bol Richard Raši ministrom práce namiesto Jána Richtera.

slovakia

left justify in out

TASR to pred snemom strany v Martine povedal Raši s tým, že išlo len o informácie médií.

 

"Vedenie strany o tom ani nerozhodovalo, ani o tom so mnou nikto nehovoril," poznamenal. Raši je aktuálne kandidátom Fica na podpredsednícku stoličku, ktorá je uvoľnená po abdikácii Mareka Maďariča. Posledné slovo budú mať delegáti. "Verím, že prinesiem mnoho postrehov a návrhov," odkázal.

 

Na margo Maďariča Raši povedal, že je vynikajúci minister kultúry a mal by ním ostať. "Ja ho mám rád ako človeka, politika aj odborníka. Svoje miesto v strane určite má," dodal.

 

Fico vysvetlil, že Rašiho navrhuje za podpredsedu, lebo je dobrý. "Je to tvár Smeru-SD, je so stranou spojený od samotného začiatku. Považujeme ho za mimoriadne perspektívny káder do budúcnosti," vysvetlil.

 

Snem Smeru-SD vedie vicepremiér pre investície a podpredseda strany Peter Pellegrini. Okrem 415 delegátov je pozvaných aj 50 domácich hostí a 20 zástupcov ambasád.

 

Členovia predsedníctva prichystali aj nový politický program strany. "Schválili sme, že Smer-SD nechce byť typickou medzinárodnou sociálnou demokraciou, ale chce byť slovenskou sociálnou demokraciou, ktorá berie na vedomie špecifiká tejto krajiny," vysvetlil Fico.

 

Smer-SD je tiež strana, ktorá hovorí o európskej orientácii, o orientácii na jadro, čo vníma ako základný predpoklad spolupráce s inými politickými subjektmi. Špecifikom Slovenska je podľa Fica napr. pohľad na migráciu. "Tu si myslíme, že Slovensko vie ponúknuť iné možnosti, do akých nás tlačili partneri. Ale sú tu aj iné témy, kde máme právo na špecifický pohľad, lebo nie je možné, aby nám niekto vnucoval napr. holandský pohľad," podotkol.

 

Fico zároveň avizuje veľkú novelizáciu Ústavy SR. Konkrétnejší však byť nechcel s tým, že si to necháva na prejav. "Sú tam vážne veci, ktoré ponúknem na verejnú diskusiu," povedal s dôvetkom, že sa chce baviť o sociálnom pilieri, o dôchodkovom veku a o dôchodkoch ako takých.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies