Rashfordova rozprávka, ManUtd opäť bližšie k LM

NETKY.SK • 29 Február 2016, 13:01 • 2 min
Rashfordova rozprávka, ManUtd opäť bližšie k LM

MANCHESTER - Vysnívaná rozprávka pokračuje. Ešte len 18-ročný Marcus Rashford má za sebou skvostný týždeň v drese Manchestru United, ktorému štyrmi gólmi pri dvoch debutoch pomohol k dôležitým triumfom. Naskočil do rozbehnutého vlaku v mimoriadne zložitej situácii, no uviedol sa impozantným spôsobom.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok sa len tesne pred zápasom dozvedel, že v základnej jedenástke nahradí zraneného Anthonyho Martiala. Uviedol sa dvomi gólmi pri triumfe 5:1 nad FC Midtjylland a pomohol United k postupu do osemfinále Európskej ligy. V sobotu mu dal kouč Louis van Gaal pri mnohopočetnej absencii šancu od začiatku a dôveru skúseného taktika nesklamal. V priebehu troch minút prvého dejstva pridal ďalšie dva góly a dokonale zaskočil londýnsky Arsenal. Svojimi výkonmi navyše vyčaril úsmev na tvári legendárneho Sira Alexa Fergusona, ktorý si po stretnutí radostne zaspieval klubovú hymnu. "Bol to môj prvý zápas v Premier League, jednoducho niečo neskutočné. Dva góly boli perfektným bonusom. Dúfam, že sa mi bude naďalej takto dariť," zaželal si do kamery Sky Sports Rashford.

 

Talentovaný mladík sa zaslúžil o rozhodujúci náskok. Arsenal v plnej zostave síce dvakrát znížil na 1:2 aj 2:3, ale vyrovnať sa mu nepodarilo. Pozliepaná jedenástka United dôležitý triumf po sympatickom výkone ustrážila a na štvrté miesto zaručujúce účasť v nasledujúcej edícii Ligy majstrov stráca už len tri body. "Neuveriteľné. Doslova neuveriteľné, čo tento chlapec v 18 rokoch dokazuje. Vo štvrtok debutoval, ale myslím, že hral uvoľnene a zároveň výborne. Druhýkrát to býva horšie, predsa len, je tam väčší tlak. Marcus však odohral ďalší výborný zápas, navyše do bodky splnil to, čo som mu pred stretnutím povedal. Dať štyri góly v takýchto dvoch dueloch je na mladíka nevídané," povedal Van Gaal.

 

"Kanonieri" zostali vývojom stretnutia zaskočení. Rashorda neubránili, pričom hru gólového žolíka United pochválil aj kouč Arsenalu Arsene Wenger. "Prekvapil ma svojím talentom, načasovaným pohybom aj svojou inteligenciou. Jeho pohyb na trávniku bol skvelý a pre Manchester United by mohol byť obrovským prínosom," uviedol skúsený kormidelník.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies