Rashford skóroval pri debute, vypýtal si miestenku do Francúzska

NETKY.SK • 28 Máj 2016, 12:05 • 2 min
Rashford skóroval pri debute, vypýtal si miestenku do Francúzska

SUNDERLAND - Osemnásťročný debutant Marcus Rashford skóroval vo svojom prvom zápase za anglickú futbalovú reprezentáciu a vypýtal si tak miestenku na EURO 2016 do Francúzska.

slovakia

left justify in out

Útočník Manchestru United sa presadil už po 135 sekundách prípravného duelu v Sunderlande, v ktorom Albion zdolal Austráliu 2:1.

 

Rashford sa stal najmladším hráčom v histórii národného tímu Anglicka, ktorý rozvlnil sieť pri svojom debute. Vo veku 18 rokov a 208 dní prekonal dovtedajší rekord Tommyho Lawtona z roku 1938. Jeho šance na účasť v konečnej nominácii na EURO 2016 vzrástli po tom, ako pre zranenie lýtkového svalu vypadol z tímu kanonier FC Liverpool Daniel Sturridge.

 

"Je to skutočne veľký talent. Je silný na lopte, má dobrý pohyb a skvelé zakončovateľské schopnosti. Nebojí sa, stále chce mať loptu. Pri góle ukázal výnimočný inštinkt. Ak dostane šancu, môže zažiariť aj na šampionáte. Ale konečné slovo bude samozrejme patriť nášmu trénerovi," povedal na adresu Rashforda stredopoliar Jordan Henderson.

 

Na 2:0 pre Angličanov v piatok zvýšil kapitán Wayne Rooney, ktorý je spoluhráčom Rashforda v Manchestri.

 

Austrálčanom sa už len podarilo skorigovať, pomohol im k tomu vlastný gól domáceho Erica Diera.

 

Angličania sa na EURO 2016 predstavia v základnej B-skupine v spoločnosti Ruska, Slovenska a Walesu. Zápas so Slovenskom je na programe 20. júna v Saint-Etienne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies