Raritný úlovok: Košickí colníci našli 16 kíl striebra v obale od pracieho prášku

NETKY.SK • 9 November 2016, 15:16 • 2 min
Raritný úlovok: Košickí colníci našli 16 kíl striebra v obale od pracieho prášku

KOŠICE – Košickým colníkom sa podaril raritný úlovok. Ako dnes informovala agentúru SITA Ľudmila Šusterová z Colného úradu Košice, v uplynulých dňoch blízko maďarsko-slovenskej hranice colníci pri kontrole vozidla registrovaného v krajine mimo európskeho spoločenstva našli cenný kov - striebro.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla Šusterová, vodič na výzvu najprv reagoval vyjadrením, že nepreváža žiadny tovar. Kontrolou interiéru vozidla colníci našli obal pracieho prášku a zistili, že hmotnosť pracieho prášku zjavne prevyšuje hmotnosť uvedenú na obale.

 

Vodič identifikoval obsah v obale ako bižutériu. Po výzve colníka na predloženie tovaru ho už jednoznačne identifikoval ako striebro s hmotnosťou 10 kg. Colníci identifikovali 21 balíčkov s obsahom častí strieborných šperkov s celkovou hmotnosťou takmer 16 kg. Keďže vodič nevedel hodnoverne preukázať jeho vlastníctvo, colníci tovar zadržali na ďalšie konanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies