Rarita voľne žijúca v prírode. Vzácneho bieleho tigra objavili po takmer 60 rokoch

NETKY.SK • 10 Júl 2017, 20:20 • 2 min
Rarita voľne žijúca v prírode. Vzácneho bieleho tigra objavili po takmer 60 rokoch

INDIA - Biely tiger bol považovaný takmer 60 rokov za vyhynutý druh, no opak je však pravdou. V prírode ho naposledy videli v roku 1958.

slovakia

left justify in out

Po 60 rokoch sa objavuje v prírode a vyvracia fakt, že by jeho druh vyhynul. Po indických lesoch sa pohybuje minimálne jeden, ktorého zachytil fotograf Nilanjan Ray. Vzácny druh bieleho tigra je genetickou anomáliou druhu tigra bengálskeho.

 

V zajatí ich žije málo a vo voľnej prírode by ste ho hľadali márne. Takmer pred 60 rokmi si začali všetci myslieť, že z indických lesov úplne zmizol. Fotograf Nilanjan Ray ale všetkých potešil svojími fotografiami, na ktorých sa mu podarilo zachytiť, možno, posledného voľne žijúceho bieleho tigra.

 

Nilanjan našiel tigra v lesoch južnej Indie. S ochranármi sa však dohodol na tom, aby konkrétne miesto neprezradil, na ochranu pred pytliakmi, ktorí toto vzácne zviera berú ako trofej. Nilanjan mal teda šťastie, keď sa pred ním, približne 60 metrov ďalej objavil biely tiger, ktorého stihol zväčšniť na svojich fotografiách. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies