Rarita v taiwanskom prístave: Privítali osemnásťmetrovú nafukovaciu kačku!

NETKY.SK • 20 September 2013, 09:51 • 2 min
Rarita v taiwanskom prístave: Privítali osemnásťmetrovú nafukovaciu kačku!

TCHAJ-PEJ - Tisíce ľudí zaplnili dnes okolie prístavu v taiwanskom meste Kao-siung, aby privítali obrovskú žltú nafukovaciu gumenú kačku, dielo holandského umelca Florentijna Hofmana.

slovakia

left justify in out

Osemnásťmetrová nafukovacia kačka je zväčšeninou kačičiek, s ktorými sa pri kúpaní vo vani zvyknú s obľubou hrať predovšetkým deti. Holandský výtvarník vytvoril viacero verzií tohto diela so zámerom šíriť vo svete posolstvo radosti spájané s detskou hrou. 

V taiwanskom prístave vládlo slnečné počasie a nadšenie, napísala agentúra AP. Predstavitelia mesta, v ktorom obrie dielo zostane do 20. októbra, očakávajú, že priláka okolo troch miliónov turistov, čo by podľa predpokladov malo priniesť niekoľkomiliónové príjmy do mestskej pokladnice. Po Kao-siungu sa kačka presunie do ďalších taiwanských miest.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies