Rapperi Vec a Zverina vyrazia na turné po Slovensku a Česku

NETKY.SK • 13 November 2014, 09:12 • 2 min
Rapperi Vec a Zverina vyrazia na turné po Slovensku a Česku

BRATISLAVA - Slovenskí rapperi Vec a Zverina vyrazia v piatok 14. novembra na turné po siedmich českých a slovenských mestách.

slovakia

left justify in out

Koncertnú šnúru odštartujú v Ostrave. Následne vystúpia aj v Novom Meste nad Váhom, Bratislave, Trnave, Brne, Pezinku a Olomouci. Koncerty budú podľa organizátorov plné známych hitov, no fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na novinky. Na rozdiel od predchádzajúceho spoločného koncertovania, pôjde tentoraz o samostatné koncerty oboch rapperov. Vecovi bude sekundovať dídžej a hype man Škrupo. Zverina zas so sebou berie Shomiho. Počas koncertov si však budú Vec a Zverina hosťovať aj navzájom. V premiére tiež predstavia novú spoločnú skladbu.

 

Pred vystúpením v Olomouci sa uskutoční freestyle battle, v porote ktorého budú sedieť aj spomínaní slovenskí rapperi. Špeciálny bude podľa usporiadateľov aj koncert v Bratislave. Ten bude totiž súčasťou celomesačných narodeninových osláv Nu Spirit Clubu. 

 

Rapper Zverina, ktorý v minulosti vystupoval pod menom Fikus, začínal vo formácii THC. Ako samostatný interpret má na konte albumy Svetlo v tme (2005), Zvierací inštinkt (2009) a Umelecké delo (2013). Vec patrí k najskúsenejším rapperom, producentom a dídžejom česko-slovenskej hip-hopovej scény. V deväťdesiatych rokoch minulého storočia pôsobil v skupine Trosky, s ktorou v roku 1997 vydal eponymnú štúdiovku. Ako sólový interpret debutoval v roku 2005 albumom Dobré ráno, po ktorom nasledovali Funkčný veterán (2008), Funkčné remixy (2009) a Stereo farbo slepo (2012). Medzi jeho najznámejšie skladby patria Na horách, S vlkmi žijem s vlkmi vyjem (feat. H16), Turista (feat. Pio Squad), Bez teba (feat. Tina) alebo Vianočný klip (feat. Zverina, Moja reč a Hafner). 

Termíny spoločných koncertov Veca a Zverinu: 
14. novembra - Ostrava, Barrak 
16. novembra - Nové Mesto nad Váhom, Klub za rampami 
22. novembra - Bratislava, Nu Spirit Club 
28. novembra - Trnava, Artklub 
2. decembra - Brno, Kabinet múz 
6. decembra - Pezinok, Pura Vida 
13. decembra - Olomouc, S-Cube 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona