Rapperi J. Cole a Kendrick Lamar pripravujú spoločný album

NETKY.SK • 11 December 2016, 19:16 • 2 min
Rapperi  J. Cole a Kendrick Lamar pripravujú spoločný album

BRATISLAVA – Americkí rapperi J. Cole a Kendrick Lamar pripravujú spoločný album. Prezradil to ich kolega Ab-Soul počas rozhovoru v rozhlasovej relácii The Breakfast Show newyorského rádia Power 105.1.

slovakia

left justify in out

“Existuje album. Majú ho. Majú niečo rozpracované. Už na ňom nejakú tú chvíľu pracujú,“ povedal. Ďalšie detaily ohľadom nahrávky však nezverejnil a len okrajovo spomenul, že sa na ňom podieľa aj on. Magazín Fader sa s 29-ročným Ab-Soulom ohľadom albumu skontaktoval, interpret mu však nedal pozitívnu ani negatívnu odpoveď týkajúcu sa jeho prípravy.


Lamar a J. Cole v rámci svojej spolupráce fanúšikom ponúkli zatiaľ len dve skladby s názvom Black Friday, ktoré zverejnili vlani v novembri. Prvou je remix nahrávky A Tale of 2 Citiez od druhého menovaného, ktorú upravil Lamar. Druhou je naopak jeho skladba Alright, ktorú zase upravil J. Cole.


J. Cole, celým menom Jermaine Lamarr Cole, je rodákom z nemeckého Frankfurtu, odkiaľ sa však jeho rodina osem mesiacov po jeho narodení presťahovala do Severnej Karolíny. S rapovaním začal už ako 13-ročný a o dva roky neskôr sa začal venovať aj produkcii, pričom svoje skladby zverejňoval na internete pod prezývkou Therapist.

 

V roku 2007 vydal mixtape s názvom The Come Up, vďaka ktorému s ním následne podpísal zmluvu Jay Z. Debutový album Cole World: The Sideline Story mu vyšiel v roku 2011, po ňom nasledovali štúdiovky Born Sinner (2013) a 2014 Forest Hills Drive (2014). Všetky tri sa dostali na vrchol amerického rebríčka Billboard 200. Okrem toho má na konte aj ďalšie dva mixtapey - The Warm Up (2009) a Friday Night Lights (2010), viacero EP nahrávok a tiež dve kompilácie svojho labelu Dreamville Records.


Kendrick Lamar Duckworth sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2003. Po viacerých mixtapeoch a eponymnom EP z roku 2009 vydal debutový album Section.80 (2011), no výraznejší úspech zaznamenal až s druhou štúdiovkou Good Kid, M.A.A.D City (2012). Tá sa v americkom albumovom rebríčku Billboard 200 dostala najvyššie na druhú priečku.

 

S tretím albumom To Pimp A Butterfly (2015) dobyl americký aj britský rebríček, pričom nahrávka obsahuje napríklad singel i, za ktorý Lamar získal dve ceny Grammy. Tento rok si pripísal na konto ďalších päť zlatých gramofónikov. Rapper je tiež členom skupiny Black Hippy, ktorú okrem neho tvoria spomínaný Ab-Soul, Jay Rock a Schoolboy Q.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies