Rappera DMX odsúdili za daňové podvody na rok väzenia

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 14:56 • 2 min
Rappera DMX odsúdili za daňové podvody na rok väzenia

NEW YORK - Americký rapper DMX pôjde za daňové podvody na rok do väzenia. V stredu mu trest odňatia slobody udelil sudca manhattanského federálneho súdu Jed Rakoff. Štyridsaťsedemročný interpret okrem toho bude musieť byť tri roky po prepustení pod dohľadom poverenej osoby a musí tiež zaplatiť odškodné 2,3 milióna dolárov (v prepočte 1,8 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Rapper, ktorý bol od januára vo väzbe za porušenie podmienok prepustenia na kauciu, priznal vinu a povedal, že nerozmýšľal, keď sa daného prečinu dopustil. Dokonca počas pojednávania plakal, keď jeho obhajcovia pred súdom hovorili o jeho ťažkom detstve. V tejto súvislosti mu sudca dovolil prehrať skladbu Slippin', ktorá rozpráva o jeho náročnom živote.

Umelec, vlastným menom Earl Simmons, podľa prokuratúry nezaplatil na daniach 1,7 milióna dolárov a niekoľko rokov pred daňovým úradom cielene utajoval príjmy tým, že si ich nechal posielať na účty iných ľudí a platil hotovosťou. Prokurátori pre neho od súdu požadovali až päťročný trest odňatia slobody.

Sudca Rakoff sa počas pojednávania vyjadril, že DMX je "dobrý muž", ale v "mnohých smeroch je svojím najhorším nepriateľom". Jeho počínanie však označil za "bezočivé a očividné" s tým, že nemôže ostať nepotrestané.

DMX sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1991. Svoj debutový album It's Dark And Hell Is Hot však vydal až v roku 1998, pričom v tom istom roku uviedol na trh aj ďalšiu štúdiovku Flesh Of My Flesh, Blood Of My Blood. Nasledovali nahrávky ...And Then There Was X (1999), The Great Depression (2001), Grand Champ (2003), Year Of The Dog... Again (2006) a Undisputed (2012). Ako herec sa predstavil napríklad v snímkach Belly (1998), Romeo musí zomrieť (2000), Smrteľný zásah / Lovec policajtov (2001), Kolíska do hrobu (2003), Neumieraj sám (2004) alebo Last Hour (2008). V ostatných rokoch je však známy predovšetkým pre početné problémy so zákonom, pre ktoré už niekoľkokrát skončil vo väzení.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies