Rapper Stormzy daroval cudzej žene deväťtisíc libier na štúdium na Harvarde

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 13:59 • 2 min
Rapper Stormzy daroval cudzej žene deväťtisíc libier na štúdium na Harvarde

LONDÝN - Anglický rapper Stormzy daroval istej Fione Asiedu deväťtisíc libier (v prepočte takmer 10 600 eur), aby mohla študovať na Harvardovej univerzite v USA.

slovakia

left justify in out

Urobil tak prostredníctvom crowdfundingovej kampane, ktorú 21-ročná rodáčka z Londýna založila, aby mohla na prestížnej univerzite zaplatiť školné a ostatné poplatky vo výške 12-tisíc libier (približne 14 120 eur). Portálu BBC Newsbeat informáciu potvrdili interpretovi zástupcovia.

 



Dvadsaťtriročný rapper do kampane prispel po tom, ako ho na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter vyzval jeden z priateľov Asiedu, ktorá momentálne študuje na univerzite v Oxforde. Študentke údajne najprv prispel pod svojím vlastným menom Michael Ebenazer Kwadjo Omari Owuo Junior, tento údaj ale neskôr zmenili na anonymného darcu. Spomínaných 12-tisíc libier je len časť z financií, ktoré Asiedu potrebuje na uhradenie školného a ďalších výdavkov spojených so štúdiom.

 

Celkovo musí údajne uhradiť zhruba 59-tisíc libier (v prepočte 69 440 eur), ako však uviedla, väčšinu výdavkov pokryli štipendiá. Za štedrý príspevok, vďaka ktorému môže na Harvarde od augusta študovať ľudský rozvoj a psychológiu, sa Stromzymu poďakovala prostredníctvom Twitteru, kde napísala, že je "ohromená jeho láskavosťou".

Stormzy s rapovaním začal už ako jedenásťročný. Debutoval v roku 2013, keď ponúkol zdarma na stiahnutie 168: The Mixtape. O rok neskôr vydal EP nahrávku Dreamers Disease a tento rok vo februári uviedol na trh debutový štúdiový album Gang Signs & Prayer, s ktorým dobyl albumový UK Chart. Rapper získal napríklad dve MOBO Awards a v ankete BBC Sound of 2015, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka, sa umiestnil na tretej priečke. Podarilo sa mu získať aj nomináciu na BRIT Award v kategórii Britský prelomový interpret.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies