Rapper Jay Z venoval skladbu Colinovi Kaepernickovi

NETKY.SK • 16 September 2017, 09:04 • 2 min
Rapper Jay Z venoval skladbu Colinovi Kaepernickovi

NEW YORK - Americký rapper Jay Z, ktorý v piatok odohral v rodnom New Yorku prvý samostatný koncert po trojročnej pauze, venoval jednu zo skladieb kontroverznému americkému športovcovi Colinovi Kaepernickovi.

slovakia

left justify in out

Ten sa stal minulý rok ikonou hnutia za práva Afroameričanov, zatiaľ čo nacionalisti ho považujú za zradcu. Jay Z venoval športovcovi skladbu The Story of O.J. z jeho aktuálneho albumu 4:44.

Známy americký rapper, ktorý je obľúbeným interpretom predošlého amerického prezidenta Baracka Obamu, poslal v piatok z pódia viacero odkazov aj súčasnému šéfovi Bieleho domu Donaldovi Trumpovi. „Hovorím vám, že nebudeme z tejto krajiny vyhadzovať ľudí," povedal napríklad v narážke na Trumpovu snahu vyhostiť z USA čo najviac prisťahovalcov. Viackrát počas koncertu tiež zopakoval heslo „láska vždy tromfne nenávisť", ktoré je v angličtine slovnou hračkou, keďže tromfnúť sa povie "trump".

Colin Kaepernick, jeden z najlepších hráčov amerického futbalu, sa dostal aj do pozornosti nešportových médií po tom, čo sa počas minuloročnej sezóny prestal stavať do pozoru pri americkej hymne hranej po zápasoch. Namiesto toho, na rozdiel od svojich spoluhráčov, zostal sedieť a niekedy si kľakol, čím protestoval proti policajnej brutalite voči Afroameričanom.

Jay Z, vlastným menom Shawn Corey Carter, sa na hudobnej scéne pohybuje od 80. rokov minulého storočia. Debutoval však až v roku 1996, keď vydal album Reasonable Doubt. Ten je spolu s nahrávkami The Blueprint (2001) a The Black Album (2003) v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone. V súčasnosti má na konte už trinásť sóloviek, dva spoločné albumy so spevákom R. Kellym a po jednom s rockovou kapelou Linkin Park a rapperom Kanyem Westom. Okrem toho vydal viacero kompilácií a získal zatiaľ 21 cien Grammy. Nedávno ho uviedli do Skladateľskej siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies