Rapper Jay Z čelí žalobe za použitie časti piesne Hook & Sling

NETKY.SK • 8 November 2013, 10:16 • 2 min
Rapper Jay Z čelí žalobe za použitie časti piesne Hook & Sling

LOS ANGELES - Americký rapper Jay Z a jeho nahrávacia spoločnosť Roc-A-Fella Records čelia žalobe, ktorú na nich podala spoločnosť TufAmerica Inc..

slovakia

left justify in out

Tá ich zažalovala za neoprávnené použitie časti skladby zosnulého speváka Eddieho Boa s názvom Hook & Sling z roku 1969 v piesni Run This Town, ktorá sa nachádza na Jay Z-ho albume The Blueprint 3 (2009). TufAmerica Inc. žiada finančné odškodnenie a tiež zákaz ďalšej distribúcie piesne, na ktorej sa podieľali aj Kanye West a Rihanna. Žalobe čelia aj spoločnosti LLC a Atlantic Recording Corporation.

Ide pritom už o tretiu tohtoročnú žalobu TufAmerica Inc. voči Roc-A-Fella Records. Podľa denníka The New York Times sa spoločnosť TufAmerica Inc. živí tým, že kupuje autorské práva k starým skladbám a následne žaluje interpretov z ich nezákonného používania. 

Štyridsaťtriročný Jay Z, vlastným menom Shawn Corey Carter, sa na hudobnej scéne pohybuje od konca 80. rokov minulého storočia. Debutoval však až v roku 1996, keď vydal album Reasonable Doubt. Ten je spolu s nahrávkou The Blueprint (2001) v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone. V súčasnosti má na svojom konte 12 sóloviek, dva spoločné albumy so spevákom R. Kellym a po jednom s rockovou kapelou Linkin Park a Kanyem Westom. Okrem toho vydal viacero kompilácií a zatiaľ získal 17 cien Grammy. Jay Z je podľa magazínu Billboard desiatym najúspešnejším interpretom rokov 2000 až 2009. S aktuálnou štúdiovkou Magna Carta... Holy Grail (2013) sa mu po prvý raz podarilo dobyť britský albumový rebríček. Jeho manželkou je speváčka Beyoncé, ktorá mu vlani v januári porodila dcéru Blue Ivy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies