Rapper Ego: Ako študent písal o slobode slova, teraz chce všetkých žalovať!

NETKY.SK • 13 November 2014, 10:36 • 2 min
Rapper Ego: Ako študent písal o slobode slova, teraz chce všetkých žalovať!

BRATISLAVA - Vyštudovaný právnik a spevák Michal Ego Straka šokoval kontroverzným videom. Dôvodom bolo predražené CT v piešťanskej nemocnici, kde bol členom správnej rady.

slovakia

left justify in out

Ego zrejme zabudol, čo v minulosti obhajoval. Pred šiestimi rokmi totiž vo svojej rigoróznej práci písal o princípoch slobody slova. Teraz pohrozil ľuďom trestným oznámením, píše denník Plus 1 deň.

 

 

Jeho videá ku kauze balansujú na hrane. Hneď prvé, v ktorom mal priať smrť manželovi svojej sesternice, viacerých pobúrilo. "Ak by niekto, koho osočoval vo videu, podal trestné oznámenie, tak tu by mohla byť naplnená skutková podstata. Išlo totiž o verejné osočovanie. Otázne je, či išlo o pravdivé vyjadrenie, ktoré by mohlo ublížiť. Všetko je však otázka dokazovania," uviedla Lucia Kurilovská, odborníčka na trestné právo.

 

Ego ďalej tvrdil, že podá trestné oznámenie na každého, kto ho verejne a krivo osočí. Lucia Kurilovská si myslí, že na trestné oznámenie právo má. "Je to však zvláštne, lebo ako člen správnej rady by sa nemal k spomínanej kauze vyjadrovať vôbec", pripomenula.

 

Egova mama Ružena Straková si myslí, že video nesúvisí s piešťanskou nemocnicou. Je to vraj jeho súkromná záležitosť. Ružena Straková je spoločníčkou trnavskej audítorskej firmy Tax Audit. Firmu má spoločne s Viliamom Kupcom, ktorého manželka Drahoslava bývalej správnej rade nemocnice predsedala, tvrdí denník.

 

Piešťanská nemocnica Alexandra Wintera chcela v roku 2012 kúpiť CT prístroj za vyše milión eur, no k obchodu napokon nedošlo. Denník Sme a televízia Markíza informovali, že po tom, čo kontrolu nad nemocnicou prebrala vládna strana, vedenie tender z roku 2012 zrušilo a vyhlásilo novú súťaž na lepší a drahší prístroj. Ten má po novom dodať košická spoločnosť Medical Group SK za takmer 1,6 milióna eur, ktorú k Smeru-SD viaže meno predsedu parlamentu Pavla Pašku, ktorý v nej pôsobil. Paška v reakcii vyhlásil, že so spomínanou firmou nemá nič spoločné. "Svoje podnikateľské aktivity som ako minoritný akcionár ukončil takmer pred trinástimi rokmi. Bolo to v roku 2002, ešte predtým, ako som sa vôbec stal poslancom NR SR. Stačí sa korektne pozrieť do obchodného registra,"reagoval predseda NR SR.

 

Predsedníčkou dozornej rady sa podľa Sme stala Renáta Zmajkovičová, ktorá si do tohto orgánu zobrala aj svoju poslaneckú asistentku Adrianu Herdovú. Ministerstvo zdravotníctva do dozornej rady nemocnice nominovalo aj Michala Straku, známeho pod raperským menom Ego. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies