Rapper DMX má dlhy, požiadal o ochranu pred veriteľmi

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 11:09 • 2 min
Rapper DMX má dlhy, požiadal o ochranu pred veriteľmi

LOS ANGELES - Americký rapper DMX požiadal o súdnu ochranu pred veriteľmi. Dôvodom sú jeho dlhy, ktoré sa podľa súdnych dokumentov pohybujú v rozmedzí od jedného do desiatich miliónov dolárov (v prepočte približne 753-tisíc až 7,5 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Rapperov majetok má pritom v súčasnosti hodnotu menej než 50-tisíc dolárov (zhruba 38-tisíc eur), z čoho väčšinu tvorí 50-percentný podiel v nehnuteľnosti v mestečku Mount Kisco severne od New Yorku. Štyridsaťdvaročný DMX dlhuje napríklad 1,24 milióna dolárov (933-tisíc eur) na výživnom na deti, čo je dôvod, prečo nemôže vlastniť cestovný pas a koncertovať v zahraničí. "DMX má finančné problémy už niekoľko rokov. Môže za to zlý manažment jeho financií zo strany jeho predchádzajúcich zástupcov, dôsledkom čoho je aj to, že DMX momentálne nemá cestovný pas. Účelom žiadosti o ochranu pred veriteľmi je snaha o reorganizáciu, aby mohol koncertovať aj v zahraničí. V súčasnosti pripravujeme turné po Európe a Afrike, ktoré by sa malo uskutočniť na jeseň," uviedol rapperov súčasný hovorca Domenick Nati. Rapper požiadal o súdnu ochranu pred veriteľmi iba niekoľko dní po tom, čo ho minulý týždeň v Južnej Karolíne zatkli pre podozrenie z jazdy pod vplyvom omamných látok a bez vodičského oprávnenia. Z nápravného zariadenia v Greenville ho prepustili po zaplatení kaucie 1 235 dolárov, zo šoférovania pod vplyvom omamných látok ho nakoniec neobvinili, keďže prešiel dychovou skúškou. 

DMX, vlastným menom Earl Simmons, sa na scéne pohybuje od roku 1990. Svoj debutový album s názvom It's Dark And Hell Is Hot však vydal až v roku 1998. V tom istom roku uviedol na trh aj ďalší s názvom Flesh Of My Flesh, Blood Of My Blood. Nasledovali nahrávky ...And Then There Was X (1999), The Great Depression (2001), Grand Champ (2003), Year Of The Dog... Again (2006) a Undisputed (2012). Okrem hudby sa venuje tiež herectvu, účinkoval napríklad v snímkach Belly (1998), Romeo musí zomrieť (2000), Smrteľný zásah (2001), Kolíska do hrobu (2003), Neumieraj sám (2004) alebo Last Hour (2008). Rodák z Mount Vernon v štáte New York je však známy aj svojimi početnými problémami so zákonom, pre ktoré už niekoľkokrát skončil vo väzení. Vlani čelil žalobám pre zrušené medzinárodné turné a neplatenia výživného na dcéru a tento rok vo februári ho zatkli za šoférovanie bez vodičského oprávnenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona