Rapový banger od Tomyho Kottyho a Refewa v skladbe Fire!

NETKY.SK • 19 Júl 2022, 10:36 • 2 min
Rapový banger od  Tomyho Kottyho a Refewa v skladbe Fire!

Len tento mesiac vyšla Tomymu skladba Prestupná stanica, ktorá sa dostala rovno do trendov a vydáva ďalšiu skladbu Fire! Tentoraz pritvrdil a na feat si vzal známého českého lyrika Refewa.

slovakia

left justify in out

Nová československá spolupráca je na svete, Tomy Kotty a rapper Refew sa spájajú v rockovej novinke s názvom Fire! Song, ktorý sa dostal aj na debutové EP, vyšiel len včera a už sa dostal za 24 hodín do trendov. Oficiálny projekt s názvom No Fuckin Pose je však vonku už od 13. júna a obsahuje 5 skladieb. Tomy podľa všetkého vydá piesne aj s klipmi v pôvodnom poradí. Nahrávka Takých už bolo, na ktorej hosťuje Osem, a Prestupná stanica, ktorú natočil pri mori, sú už totiž vonku aj s vizuálmi.

 

Český raper Refew má za sebou víťazný zápas druhej akcie Fight Night Challenge. Prečo však súhlasil s featom na EP  No Fuckin Pose?

 

„Tomymu som dal feat, pretože ho cením ako človeka i ako muzikanta a hlavne ma baví celé jeho EP. Moje slová v songu sedia na každého, kto sa v nich nájde,“ hovorí otvorene Refew.

 

 

 

Autor projektu Tomy nám prezradil, aký bol najväčší problém v súvislosti s touto nahrávkou, pričom vizuál to nebol, keďže režisér Peso tomu kameramansky dodal poriadny oheň a famózna gitara Mikeho Berry to len podčiarkla.

 

„Najväčší problém celého EP bol vymýšľanie názvov jednotlivých skladieb. Do poslednej chvíle napríklad nikto nevedel, ako sa táto bude volať. Počúvali sme hotovú verziu tohto songu, skončili to a niekto povedal ‚tak toto je pekný oheň‘. Tak sme si povedali, že sa bude volať oheň a odvtedy to tak proste ostalo. Každopádne som nesmierne rád, že práve Refewa mám na tejto skladbe, myslím, že nikto iný by tam viac nezapasoval ako on,“ konštatuje Tomy. 

 

 

„Inšpiráciou pre jednotlivé songy bola hudba, snažil som sa nedostať celý album do gýču, ale ísť si svojou línou, ktorá by spájala jednotlivé žánre. Nechcel som, aby niečo bol vyslovene rock, ani rap, ani funk. Chcel som, aby sa našlo najlepšie možné východisko ako spojiť viaceré žánre dokopy, aby sa vytvoril sound, ktorý bude verný mojej vízii a tomu, čo sa snažím odprezentovať,“ vysvetlil proces tvorby Kotty, ktorý tvoril EP desať rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies