Rapinoeová podporila Kaepernickov odboj, pri hymne kľačala

NETKY.SK • 5 September 2016, 12:31 • 2 min
Rapinoeová podporila Kaepernickov odboj, pri hymne kľačala

CHICAGO - Začal s tým rozohrávač tímu amerického futbalu San Francisco 49ers Colin Kaepernick, pridali sa jeho spoluhráč Eric Reid či Jeremy Lane zo Seattlu Seahawks a teraz už aj reprezentantka USA v klasickom futbale Megan Rapinoeová.

slovakia

left justify in out

Olympijská víťazka z Londýna 2012 a úradujúca majsterka sveta si pri zvukoch národnej hymny pred nedeľňajším stretnutím svojho Seattle Reign proti domácemu Chicagu v ženskej NWSL kľakla na koleno. Urobila to na protest proti zaobchádzaniu amerických úradov s príslušníkmi menšín. Kaepernick túto formu odporu zvolil od začiatku prípravného obdobia, v jeho prípade má rasový motív.


"Áno, bol v tom zámer. Vyjadrila som súhlas s tým, o čo ide Kaepernickovi. Nechutné, ako ho médiá prepierajú a prevracajú jeho postoj naruby. Táto krajina jednoznačne potrebuje dôslednejší dialóg o rasových otázkach," vyhlásila 31-ročná Rapinoeová a priblížila aj svoju vlastnú skúsenosť: "Som americká lesbička a viem, aký je to pocit pozerať sa na vlajku USA, keď táto krajina nedokáže chrániť všetky vaše práva a slobody. Urobila som najmenej, čo som mohla. Považujem za dôležité, aby sa aj belosi postavili na stranu ľudí s inou farbou pleti." K svojej sexuálnej orientácii sa Rapinoeová priznala v roku 2012.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies